Защо е важно да танцуваме

Обичаш ли да танцуваш?.

Танцувай с радост

За някои танцът е забавление и приятно изживяване,  а за други  – метод за  отслабване и  гъвкавост. Други използват танците като начин за себеизразяване. Някои (по-често психолози) по начина, по който човек танцува, могат да определят неговите лични характеристики и проблеми, използвайки танца като диагностична техника. За някои жени и мъже танцът е инструмент за съблазняване.

Полезни ли са танците за здравето? Повечето ще отговорят положително, имайки предвид ползите от упражненията за определени мускули, гръбначния стълб, сърдечно-съдовата система, развитието на координацията и издръжливостта. И ще бъдат прави. Малцина обаче знаят, че танците могат да помогнат за предотвратяване и лечение на психически дисбаланс, неврози, разкриване на вътрешни ресурси, познаване на себе си и другите чрез езика на тялото.

Безпокойство, многобройни страхове, депресия, нестабилно самочувствие, съмнение в себе си, силно вътрешно напрежение, неврози – това не е пълен списък на психичните проблеми на съвременните граждани. Повечето от хората предпочитат да бягат от проблемите, вместо да ги решават.

Как танците помагат за преодоляване на психични разстройства?

1. Танците подобряват тонуса

Препорвъме поне три пъти да посещавате уроци по танци, за да подобрите своя тонус. Това ще ви акара да се чувствате по-бодри и жизнерадостни.

2. Танците ще ви направят по-привлекателни

Колкото и странно да ви звучи, ако танцувате повече време, ще изправите стойката, ще имате по-голямо самочувствие, а това ще ви направи и по-привлекателни и ще подобри самочувствието ви.

3. Ще се срещнете с нови, позитивни хора

Да, уважаеми читатели, когато се запишете на танци, било то румба, народни танци, или други, то вие ще се срещнете с хора, при това със сходни на вашите интереси. Нещо повече, можете да срещнете и любовта на живота си! Знае ли се … 🙂

4. Ще преборите стреса по един приятен начин

Днес обществото е стресирано! От телевизията, от интернет… Сигурни сме, че все по-често ви се иска да изключите телевизора и никога повече да не го пускате. Ами опитайте да танцувате! Ще се уверите, че нещата придобиват друго измерение, в положителен аспект, разбира се.

5. Ще отслабнете

Дори няма да усетите кога сте свалили няколко килца, а като допълнение ще се радвате на стегната фигура и грациозна походка.

6. Ще подобрите психичното си здраве и ще преборите стреса

Както по-горе написахме, чрез танци можете да подобрите баланса и да изолирате стреса. Нещо повече, ако сте зависими от алкохол, тютюнопушене и други вредни навици, чрез танците можете да ги предотвратите по-лесно.
И така, ако вече сме ви уверили, че си струва да танцувате, е време да се запишете! Ние препоръчваме танцово училище „Art&Dance“!