Любов е да танцуваме…

Любовта към танците няма пол, сезон, възраст и граници

Обичайте собственото си тяло такова, каквото е. Съмненията и критичните мисли поглъщат самочувствието ви твърде често.

Едва ли има човек, който да не е чувал поне веднъж в живота си тези две фрази. И да не се е замислял върху смисъла им. И понеже сме убедени, че и вие сте ги чували, затова ви предизвикваме да дойдете в нашата танцова зала.

Танците са чудесен начин да се почувстваме спокойни, самоуверени и щастливи. Доказано е, че ритмичните движения карат тялото да освобождава допамин и ендорфин, които предават положителни чувства и затова се наричат ​​още хормони на щастието.

Танцът привежда тялото и ума в хармония, така че умствените и физически блокажи се освобождават по естествен начин. Това първоначално укрепва самочувствието и в крайна сметка води до повишена радост от живота.

Проучванията на Университета Карл фон Осиецки в Олденбург потвърждават ползотворната връзка между ритмичното движение и вътрешното щастие.

Ето ви още няколко причини защо да танцувате:

1. Не се изискват предварителни познания

Танцът не е само за професионалисти. Напротив, всеки може да танцува за удоволствие и да почувства радостта от движението.  Единственото изискване е да направите кратко загряване преди самата репетиция. Това ще ви предпази от нараняване и ще подготви мислите ви в правилната посока. Ще създадете чувство за баланс – важна първа стъпка по пътя към повече себеприемане.

2. Той е универсален

Многобройните музикални жанрове осигуряват достатъчно разнообразие при танците. В същото време голямото разнообразие дава възможност да се адаптира музиката към актуалното настроение и общите предпочитания.

3. Част е от човешката природа

Геоложките находки на музикални инструменти доказват, че музиката е съпътствала хората повече от 40 000 години. Танцът е бил верен спътник на хората през вековете. До ден днешен коренното население в Северна Америка, Азия и Африка използва ритмични звуци и движения, за да разшири съзнанието си.

4. Лесно достъпен е

За разлика от други форми на физическа активност, танците не изискват никаква сложна и скъпа екипировка, освен чифт удобни обувки.

5. Учи на позитивно мислене

Често ние сме най-големите си критици. Танцът слага край на този негативен ход на мисли. Концентрирането върху собственото си благополучие не оставя място за страхове и съмнения в себе си. Вместо това надделява радостта от предишните успехи и очакването на предстоящите танцови единици.

6. Подобрява издръжливостта и координацията

Танцът ни кара да се чувстваме по-добре за тялото си. Всяко движение и всяка стъпка създава  чувството за баланс и постепенно води до по-добра стойка. Това не само е от полза за тялото. Изправената, грациозна походка оказва подсъзнателно въздействие върху психиката и засилва самочувствието.

Танцът като освобождение

Танцът помага да се постигне хармоничен баланс между чувства, мисли и физическо състояния.  Когато тялото и душата са в хармония, положителните чувства излизат на преден план. В обобщение, има само едно правило за пътуването към повече любов към себе си: никога не е твърде късно да направите първата крачка.

Любовта към танците няма пол, сезон, възраст и граници, а стъпката към нея е само една и тя е ваша!